Op vakantie naar Bugiallo

Informatie voor uw vakantie in Bugiallo

Welkom in Bugiallo, een dorp gelegen boven Sorico, bij het noorden van het Comomeer. Vanaf Bugiallo heeft U een prachtig uitzicht op het meer.

Strand

Bugiallo ligt op ongeveer 6 km omhoog rijden vanaf Gera Lario. Wanneer U naar het strand wilt, kunt U naar Gera Lario gaan waar een grote ligweide is met speeltuin voor de kinderen. Of het lange strand van Domaso op ongeveer 9 km rijden.

Restaurants

Wanneer U lekker uit eten wilt kan dat in Bugiallo. Wanneer U een stukje door rijdt, vindt U Agriturismo Giacomino waar U heerlijke streekgerechten kunt eten met eigen producten. Ook in Bugiallo zelf is nog een restaurant aanwezig.

Natuurlijk kunt U ook de berg af rijden. U vindt dan diverse pizzeria’s en restaurants in o.a. Gera Lario, Sorico, maar ook in Domaso & Gravedona.

Supermarkten

Een kleine buurtsuper vindt U in Sorico en een bakker in Gera Lario. In Domaso zijn twee supermarkten: Iperal & Pelicano. Wilt U echt uitgebreid boodschappen doen, dan kunt U naar Piantedo gaan. Hier is een groot winkelcentrum met een enorme supermarkt: Iperal Fuentes. Deze supermarkt is elke dag geopend van 9.00 uur tot 20.00 uur, op vrijdag tot 22.00 uur en op zaterdag tot 21.00 uur.

Iperal Domaso

De Iperal is van maandag t/m zaterdag geopend van 08.00 uur tot 12.30 uur en van 15.00 uur tot 19.30 uur. Op zondag is de supermarkt geopend van 08.00 uur tot 12.30 uur. De supermarkt heeft een ruim assortiment, een vleeswaren afdeling, vers brood en een slagerij.

Pelicano Domaso

Pelicano is van maandag t/m zaterdag geopend van 08.00 uur tot 12.00 uur en van 15.00 uur tot 19.00 uur. Deze supermarkt heeft diverse lokale producten die uit eigen productie komen zoals vleeswaren en kazen. Op zaterdag kunt U hier heerlijke gebraden kip kopen (reserveren aangeraden!). Ook eigengemaakte lasagne kunt U hier bestellen.

Winkels

Om te winkelen raden wij U aan om naar de Iperal Fuentes in Piantedo te gaan. Het winkelcentrum ligt op ongeveer 15 km van Bugiallo. Ook in Domaso vindt U enkele winkeltjes.

Bar/uitgaan

Voor een kopje koffie of een lekkere Italiaanse cappuccino zijn er diverse barretjes in Gera Lario, Sorico en Domaso. In Domaso vindt U ook een pub en een cocktailbar.

Sport

Bugiallo is ideaal voor de liefhebber van bergwandelingen en mountainbikers. Voor watersporten kunt U naar Gera Lario of Domaso gaan. Wilt U surfspullen huren, een dag met een motorboot het Comomeer op, of de bergen rond het meer verkennen op de fiets? Wij geven U graag advies en helpen U met het reserveren.

Weer/klimaat

Weersverwachting voor Bugiallo