Op vakantie naar Dascio

Informatie voor uw vakantie in Dascio

Welkom in Dascio, een dorp gelegen aan de rivier de Mera, bij het noorden van het Comomeer. Dascio ligt in het natuurgebied Pian di Spagna, waar U ook over uit kijkt vanaf het dorp.

Strand

Dascio zelf ligt aan de rivier de Mera. Zwemmen in deze rivier wordt afgeraden. Het Comomeer met het strand in Gera Lario ligt op ongeveer 3 km rijden.

Restaurants

In Dascio zijn twee restaurants / pizzeria’s aanwezig. U kunt hier zowel binnen als buiten op het terras zitten. Daarnaast vindt U in de omgeving diverse restaurants, zoals in Sorico en op La Punta tegenover Sorico.

Supermarkten

In Dascio is geen supermarkt aanwezig. In Gera Lario is een bakker en in Sorico een kleine levensmiddelenwinkel. Wilt U echt uitgebreid boodschappen doen, dan kunt U naar Piantedo gaan. Hier is een groot winkelcentrum met een enorme supermarkt: Iperal Fuentes. Deze supermarkt is elke dag geopend van 9.00 uur tot 20.00 uur, op vrijdag tot 22.00 uur en op zaterdag tot 21.00 uur.

Winkels

Om te winkelen raden wij U aan om naar de Iperal Fuentes in Piantedo te gaan. Het winkelcentrum ligt op ongeveer 8 km van Dascio. Als U uitgebreid wilt winkelen kunnen wij Como, Bergamo of Milaan aan.

Bar/uitgaan

Voor een kopje koffie of een lekkere Italiaanse cappuccino zijn er diverse barretjes in Gera Lario, Sorico en Domaso. In Domaso vindt U ook een pub en een cocktailbar. In Dascio zelf zijn enkel twee restaurants / pizzeria’s aanwezig.

Sport

Dascio is ideaal voor de wandelliefhebber. Gezien het aan een doodlopende weg ligt, is het hier erg rustig. Ook skeeleren kan hier dus goed op de weg. Mountainbikers kunnen hun hard ophalen in de bergen richting Albonico of Bugiallo of op het vlakke gedeelte in Pian di Spagna.

 

Weer/klimaat

Weersverwachting in Dascio