Op vakantie naar Gravedona

Informatie voor uw vakantie in Gravedona

ligging-gravedona

Welkom in Gravedona, een dorp met een prachtige boulevard langs het Comomeer en bijzondere bezienswaardigheden.

Strand

Het strand van Gravedona ligt in het zuiden van het dorp en wordt gesplitst door een riviermonding. Het strand loopt door tot het strand van Dongo en heeft een mooi wandel-fietspad. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid om met de auto naar het strand te komen. Tussen het dorpscentrum en het strand ligt een ruim grasveld direct aan het meer met picknickplaatsen en een speeltuin voor de kinderen.

Restaurants

Langs de boulevard van het dorpscentrum vindt U diverse pizzeria’s. Wanneer U een keer geen pizza wilt eten, kunt U naar een van de osteria’s in Gravedona gaan. VakantieComomeer.nl adviseert U graag een restaurant naar uw smaak. Wij raden U altijd aan om te reserveren en helpen U hier ook graag bij.

Supermarkten

Aan de boulevard is een supermarkt aanwezig. Wilt U een wat ruimer assortiment, dan kunt U naar Consiglio di Rumo gaan waar U een Iperal supermarkt vindt. Deze supermarkt ligt op ongeveer 5 minuten rijden vanaf het centrum van Gravedona. Beide supermarkten zijn tussen de middag gesloten.

Winkels

Gravedona telt een aantal winkeltjes, waaronder een schoenenwinkel, twee (merk)kledingwinkels, Benneton en een (kleine) Oscarcap (soort Scapino). Een groot winkelcentrum ligt op zo’n 15 km van Gravedona in Piantedo: Iperal Fuentes. In dit winkelcentrum vind je o.a. kledingwinkels, een sportwinkel, lingeriezaken, een burger king en een grote supermarkt. Er is een ruime parkeerplaats onder en naast het winkelcentrum waar U gratis kunt parkeren.

Bar/uitgaan

Niets is lekkerder dan genieten van een heerlijke cappuccino, een wijntje of wat fris in het zonnetje op het terras. In Gravedona bent U dan op het juiste adres, hier vindt U diverse barretjes met terras met uitzicht op het Comomeer. ’s Avonds kunt U naar Wine Fashion Café gaan waar bijna elke avond wel iets georganiseerd wordt. Zomers worden er ook avonden georganiseerd bij het strand (Lido di Gravedona).

Sport

Het Comomeer is uitermate geschikt voor de watersportliefhebber. Bijna elke middag kunt U hier windsurfen door de ‘breva’ die zich ’s middags aandient. Ook leent het meer zich uitstekend voor kitesurfers, waterskiën of wakeboarden. Gezien het strand in Gravedona niet heel breed/groot is, leent Domaso zich beter voor windsurfers. Ook is de wind in Domaso gunstiger.

Gravedona heeft een jeugdhonk bij het voetbal- en tennisveld. Hier kunnen de kinderen spelen en muziek maken. Ook is het mogelijk om het tennisveld te huren. Reserveren is hiervoor noodzakelijk. VakantieComomeer.nl helpt U hier graag bij.

Weer/klimaat

Weersverwachting voor Gravedona