Op vakantie naar Sorico

Informatie voor uw vakantie in Sorico

ligging-soricoWelkom in Sorico, het watersportdorp aan het Comomeer. Het dorp heeft een leuke wandelpromenade langs het meer, klein centrum, een haventje en enkele leuke strandjes en grasvelden waar U heerlijk van de zon kunt genieten.

Strand

Het strand in Sorico is openbaar en bestaat uit zowel zandstrandjes als gras. Er zijn een aantal sportvelden (tennis, volleybal, voetbal) aanwezig en een speelplaats voor de kinderen.

Restaurants

Lekker uit eten op vakantie? In Sorico heeft U de keus uit meerdere restaurants, maar in de directe omgeving zijn er tientallen. VakantieComomeer.nl adviseert U graag waar U de beste pizza kunt eten, de lekkerste pasta of de verste vis. Reserveren wordt altijd aangeraden en ook daar helpen wij U graag bij!

Supermarkten

In Sorico is een kleine buurtsuper en in Domaso zijn twee supermarkten: Iperal & Pelicano. Verder is er op 8 minuten rijden een groot winkelcentrum met Iperal supermarkt. Er zijn twee bakkers in het dorp, waar U elke dag vers brood kunt halen.

Buurtsuper Guglielmana Sorico

Buurtsuper Guglielmana is van maandag t/m zaterdag geopend van 08.00 uur tot 12.30 uur en van 16.00 uur tot 19.00 uur. Op zondag is de supermarkt geopend van 08.00 uur tot 12.30 uur.

Iperal Fuentes Piantedo

Iperal Fuentes is van zondag t/m donderdag geopend van 09.00 uur tot 20.00 uur, vrijdag van 09.00 tot 22.00 uur en zaterdag van 09.00 uur tot 21.00 uur.

Iperal Eat Domaso

De Iperal is van maandag t/m zaterdag geopend van 08.00 uur tot 12.30 uur en van 15.00 uur tot 19.30 uur. Op zondag is de supermarkt geopend van 08.00 uur tot 12.30 uur.

Pelicano Domaso

Pelicano is van maandag t/m zaterdag geopend van 08.00 uur tot 12.00 uur en van 15.00 uur tot 19.00 uur. Deze supermarkt heeft diverse lokale producten die uit eigen productie komen zoals vleeswaren en kazen. Op zaterdag kunt U hier heerlijke gebraden kip kopen (reserveren aangeraden!). Ook eigengemaakte lasagne kunt U hier bestellen.

Winkels

In Sorico is een kapper, schoonheidsspecialist, apotheek, pinautomaat, postkantoor, bar met verkoop van tabaksartikelen en Nederlandse krant. Tussen de middag sluiten veel winkels voor de lunchpauze.

Bar/uitgaan

Voor een kopje koffie of een lekkere Italiaanse cappuccino zijn er diverse barretjes in Sorico. Het dorp heeft vier barretjes en een kiosk bij het strand. Daarnaast is er een banketbakker waar u heerlijk Italiaans schepijs kunt krijgen.

Sport

Sorico is uitstekend geschikt voor de watersport liefhebber. Bijna elke middag steekt hier de wind op, ‘La Breva’ genaamd, Deze wind maakt het voor de surfers/kitesurfers/zeilers tot een waar watersportparadijs en voor de zon liefhebbers zorgt deze voor wat verfrissing. Er zijn meerdere (kite)surfscholen aanwezig, waar U ook de benodigde (kite)surfspullen kunt huren en lessen kunt nemen. In Domaso is er een bootverhuurbedrijf waar U verschillende motorboten kunt huren, zowel met als zonder vaarbewijs. De mountainbiker kan z’n hart ophalen met mooie fietsroutes in de omgeving. Wilt U (kite)surfspullen huren, een dag met een motorboot het Comomeer op, of de bergen rond het meer verkennen op de fiets? Wij geven U graag advies en helpen U met het reserveren.

Weer/klimaat

Weersverwachting voor Sorico