Op vakantie naar Vercana

lago-bestemmingen-vercana-groot

Informatie over Vercana

Welkom in Vercana, een historisch dorp, net boven Domaso aan het Comomeer. Het dorp biedt een historisch centrum met vele kleine steegjes en een prachtig uitzicht op de Monte Legnone en het Comomeer.

Strand

Het dichtstbijzijnde strand is die van Domaso. Afhankelijk van waar in Vercana U een accommodatie huurt, ligt het strand op ongeveer 2 tot 3 km.

Restaurants

Vercana zelf heeft een restaurant pizzeria. Daarnaast kunt U eten bij Agriturismo Runchee, net boven Vercana. Wilt U meer keus, dan kunt U zowel te voet, als met de auto afdalen naar Domaso waar U diverse restaurants & pizzeria’s vindt.

Supermarkten

In Vercana is een kleine levensmiddelen winkel aanwezig. Voor de grotere boodschappen kunt U naar een van de twee supermarkten in Domaso gaan.

Iperal

De Iperal is van maandag t/m zaterdag geopend van 08.00 uur tot 12.30 uur en van 15.00 uur tot 19.30 uur. Op zondag is de supermarkt geopend van 08.00 uur tot 12.30 uur. De supermarkt heeft een ruim assortiment, een vleeswaren afdeling, vers brood en een slagerij.

Rovagnati

Rovagnati is van maandag t/m zaterdag geopend van 08.00 uur tot 12.00 uur en van 15.00 uur tot 19.00 uur. Deze supermarkt heeft diverse lokale producten die uit eigen productie komen zoals vleeswaren en kazen. Op zaterdag kunt U hier heerlijke gebraden kip kopen (reserveren aangeraden!). Ook eigengemaakte lasagne kunt U hier bestellen.

Winkels

In Vercana is een bar waar ook enkele producten verkocht worden zoals de krant. Daarnaast vindt U diverse winkeltjes in Domaso. Wilt U echt gaan winkelen, dan raden wij U aan om naar het winkelcentrum in Piantedo te gaan (15 km).

Bar/uitgaan

In Vercana zijn twee kleine bars waar U een kopje koffie, wat fris of een alcoholische versnapering kunt drinken. In Domaso is een cocktailbar en een pub aanwezig, evenals diverse ijssalons en koffie barretjes.

Sport

Vercana is een ideaal uitgangspunt voor wandelingen en fietstochten (mountainbike). Ook de natuurliefhebber kan zich hier vermaken.

Er loopt een wandelpad van Vercana naar Domaso, waarmee U in ongeveer 20 minuten beneden bent.

Weer/klimaat

Weersverwachting voor Vercana